To amerikanske jægere dræbt

To amerikanske jægere dræbt

Starten på dette års jagtsæson har også været blodig i USA. To jægere er således omkommet under spektakulære omstændigheder. Den ene blev angrebet af en bjørn, men døde af de skud kammeraten forsøgte at dræbe bjørnen med.

St. Louise, Illinois.

I Edwardsville fik årets buejagtsdebut en tris begyndelse, da den 68-årige Edward J. Schoonover blev dræbt i sidste måned. Han var sammen med sin yngre bror på buejagt efter det lokale hjortevildt på familieejendommen lidt øst for St. Louise, og var ved jagtdagens afslutning på vej hjem, da den dræbte væltede med sin ATVer, det skriver highlandnl.com på sin hjemmeside. De to brødre kørte sammen på ATVen da ulykken kvæstede den ældste af brødrene fatalt. Den 56-årige bror, der sad bag på, kom ikke voldsomt til skade, og kunne umiddelbart efter styrtet løbe efter hjælp. ATVen var en Kawasaki Prairie 360, og den væltede bagover, da brødrene forsøgte at forcerer dæmning. Den dræbte blev fastklemt under ATVen og blev erklæret død på ulykkesstedet, da redningsmandskabet nåede frem.

Sort uheld i Montana.

Længere mod nordvest gik det tidligere på sæsonen helt galt for to jægere, der var ude efter sortbjørn i grænseområdet mellem staterne Montana og Idaho oppe under den canadiske grænse. Under jagten skyder og sårer den 21-årige Ty Bell en grizzlyhan, skønt disse store – og ikke det mindste sorte – bjørne er fredet i dette område. Under eftersøgningen presser jægerne den sårede bjørn ind i noget tæt buskads før den angriber. Den sårede bjørn får fat i den 39-årige Steve Stevenson, og Ty Bell forsøger at komme sin kammerat til undsætning ved at skyde bjørnen, men er så uheldig, at et af skuddene også rammer kammeraten. Skønt hjælpen straks blev tilkaldt stod Steve Stevensons liv ikke til at redde. I første omgang fik bjørnen skylden for jægerens død, og der var endda kræfter i gang for at legaliserer drab af grizzlybjørne, når de angriber. Men den efterfølgende restmedicinske undersøgelse har klarlagt, at Stevenson døde som følge af et skud i brystkassen, og at bjørnen var såret som følge af illegal jagt, skønt den overlevende jæger hævder, at skuddet til bjørnen blev afgivet i den tro, at der var tale om en jagtbar sortbjørn.

Relaterede artikler.

Elgjæger dræbt. Jæger død under elgjagten.