Direkte distribution

De traditionelle importører af jagtudstyr er under pres. Det må være læren af det seneste svidende tab som vestjyske Guntex netop har indkasseret.

Mister distribution.
Tilbage i 2011 mistede Guntex distributionen af Swarovski, som på daværende tidspunkt var hele hjørnestenen i det optiske sortiment fra Guntex i Skjern.
Nu seks år senere forsvinder endnu et succesrigt og højt profilleret brand fra Guntex, når Blaser om blot en måned overtager distributionen af egne våben her i Danmark.

Indtil videre er meldingen fra tyske L&O Group, som står bag Blaser, at det er Blasers produkter som de slev overtager distributionen af. Men i og med at L&O Group også ejer Sauer og Mauser, så er det et uafklaret spørgsmål, om også disse brands en gang i fremtiden vil blive inkluderet i selskabets egen distribution.
Det ville i hvert fald være en logisk konsekvens og i tråd med de tendenser der for tiden udvikler sig i den internationale jagtindustri.

Tendens til egen distribution.
Det er en tendens blandt de store producenter af topprodukter til jægere, at distributionen trækkes væk fra eksterne grosister og hjem til moderselskaberne, som så etablerer egne strukturer i de enkelte lande.
Og tendensen har taget fart siden 2011, for nytårsdag 2012 blev det hæderkronede danske familiefirma Brock & Michelsen overtaget af Zeiss i Tyskland.
Indtil da havde Brock & Michelsen importeret og distribueret produkterne fra Zeiss, men den forretningsgang er nu også blevet indlemmet i selve Zeiss-koncernen.

Blandt internationale iagttagere af jagtindustrien er det en udbredt opfattelse, at de traditionelle grossister og importører er ved at være en saga blot.
Handlen på internettet presser såvel butikker som grossister fra den ene kant, mens producenterne vil have større loyalitet og konsistente priser ude i hele markedet, og det presser især distributørerne fra den anden led.
Det vil naturligvis få de traditionelle importstrukturer til at bryde sammen før eller senere, og med Blasers overtagelse af distributionen i Danmark, er vi blot kommet et skridt længere ud af denne udvikling.

Priserne bliver ikke lavere.
Et af de interessante spørgsmål, som derpå melder sig, er jo naturligvis: Hvad kommer det til at betyde for forbrugerne.
Og det de fleste forbrugere i første omgang interesserer sig for, er om priserne bliver lavere, når der nu forsvinder et led i kæden mellem producenten og forhandleren.
Svaret er, at det ingen lunde er tilfældet.
Snare tvært i mod.
En af de mest tungtvejende grunde til at de store producenter er begyndt at interesserer sig for lokal distribution er, at de kun på denne måde kan få fuld kontrol over hvilke varer der sælges til hvilke priser.
Jo flere store producenter der går i gang med selv at distribuere deres varer, jo længere bliver der mellem butikkernes og internetbutikkernes gule tilbud.
Markedet bliver med den nye struktur mere ensartet, mere kontrolleret og mere konsistent – især i forhold til priserne.