Fasan i wok

Fasan i wok

Serveret i en forvarmet dyb tallerken.

Ingredienser til 2 personer:

2 fasanfileter
5 rå kartofler
½ spidskål
1 rødløg
1 porre

Råstegte kartofler.

Først kartoflerne – for de tager længst tid. Skylles og skrubbes. Skæres i lange stave, så de i form og størrelse ligner pomfritter. De råsteges i wokken i ca. 10 minutter i den bedste olie man har ved hånden. Vend dem jævnligt, så de får sprød farve på alle langsiderne, og giv dem en fornuftig mængde salt at stege med.

Øvrige forberedelser.
Imens ordnes fasanfileterne og de øvrige grøntsager. Fileterne skæres ud i tynde skiver på langs af fiberretningen. Stykker med blodudtrædninger fra haglskuddet kasseres – eller anrettes til jagthundens måltid. Porre og løg skæres tyndt. Spidskålet snittes i smalle og lange strimler. 

Kødet.
Når kartoflerne er lige ved at være færdige, tages de op af wokken og fuglekødet kommes i. Her skal det gå hurtigt. Kødstykkerne skal kun lige have farve på alle sider, salt er der allerede tilbage i wokken så de skal blot drysses med lidt pepper og derefter op af wokken igen.

Løg, porre og spidskål.
Så er det blevet løgets tur. Sandsynligvis skal der på dette tidspunkt tilsættes en smule olie. Når løgene er gyldne tilføjes først porre og efter yderligere et par minutter – når porestykkerne har fået farve – tilsættes spidskål.

Finalen. Nu skal der arbejdes med sagerne, så man hele tiden vender grøntsagerne, således at alle stykker får varme. Efter et til to minutter tilsættes kartoflerne sammen med fuglekødet og får varme i højest et par minutter. Server i forvarmede – og gerne dybe – tallerkener.