Grillet vildand

Grillet vildand

Grillet vildand med aspargeskartofler, tomatcreme, porrer og spidskål.

Grill og garniture.

Det bedste kød på de vilde ænder er uden tvivl bryststykkerne. De kan naturligvis anrettes på utallige måder, og her er så forslag til endnu en.
Grillen skal tændes som det første – med mindre man betjener sig af en gasgrill -selvfølgelig.
Kartoflerne skal på varmen, og grøntsagerne snittes. I dette tilfælde porrer og spidskål. Disse to fortræffelige sensommersager kan udskæres som det passer til lejlighed og temperament. I dette tilfælde er begge parter blevet snittet i skiver på tværs.
Cremen fremstilles af lige dele semi-soltarerede tomater og hytteret 1,5%, samt en smule piskefløde, et par skefulde mager yoghurt og nogle dråber citronsaft. Hele herligheden blendes til en sej lyserød creme, der smages til med en smule salt – men gør det til sidst, tomaterne er tit ganske salte. Til sidst tilsættes en ordentlig håndfuld hakket persille til cremen.

Bryster på grillen.

Skudte fugle skal helst gennemsteges. For når haglene trænger gennem fuglekroppen passerer de fra tid til anden også fordøjelsessystemet og trækker bakterier herfra ud i kødet. Disse eventuelle bakterier skal varmes ihjel, og derfor skal fuglevildt i bedste fald kun være meget lidt rosastegt. Det rigtige kosthygiejniske råd er, at kødet skal gennemsteges.
Grillen klarer opgaven hurtigt og delikat, og mens kødet trækker et par minutter inden anretningen på de forvarmede tallerkner, skal grøntsagerne svitses på en skoldhed pande eller wok. Start med porrerne, de skal have cirka dobbelt så lang tid som spidskålen, der ikke må få mere varme, end at den stadig er sprød når den serveres.
Bryststykkerne serveres hele, eller som her i tynde skiver som portionsanretning.