Hegnsjagt-Læserdebat

Hegnsjagt-Læserdebat

Det er da ok...

Jeg har set klippet her i Hunters Magazin, jeg kender Røgegård udmærket og en vis regulering af dyrebestanden er nødvendigt, så hvorfor ikke gøre den ved afskydning? Hvis vi går ud over landets grænser og til f.eks. Syd Afrika, jeg har selv været på jagt der, så er det altid under hegn det foregår, hele Syd Afrika er under hegn. Jeg havde nogle gode og opholdelsesrige oplevelser, iøvrigt kan man sagtens komme på jagt i f.eks. Polen, hvor jagten er under hegn.så for mig er jagt under hegn OK.
M.v.h. Keld Møller Pedersen

Bredt spørgsmål...

Steen du stiller spørgsmålet er jagt i hegn etisk korrekt? Det spørgsmål kan der
koges suppe på til uendelighed. Der bliver aldrig enighed om spørgsmålet. Hvad med jagt på Romsø efter dåvildt en lille ø, eller har det ikke noget med øens størrelse at gøre? Hvad med jagt på Bornholm en stor ø ! Jagt under hegn er vel kun et spørgsmål om hegnets størrelse - 10, 20, 50, 100, 500, 1000 , 10000 eller 50000 Ha. ved jagt under hegn er dyrene ofte så overjaget at de er meget svære at komme til! På den frie vildt bane hvor der ikke drives megen jagt er det meget nemt at komme tæt på byttet. Hvor er det etiske korrekte billede? Nej jagt til fods er ok. Men eller jagt fra bil som der foregår flere steder så kan vi rejse diskussionen, men husk lige på den jæger der er handikappet, han skal vel også have lov til at nyde jagtens glæder?
Med venlig hilsen
Hans Haarsløv
-jagttegn siden 1970 jagt i flere lande, når du er i Rom sø gør som Romeren.

Det er afskydning!

Hej!
Jeg har ikke noget imod at man skyder i hegn, men husk at kalde det ved
rette navn: afskydning. For jagt har det ikke noget at gøre med. Skal det
kunne kaldes jagt så skal hegnene være meget større end noget man ser i
Danmark, med ganske få undtagelser.
Med venlig hilsen
Henrik S. Sørensen

Kun for unge!

Ja for unge jægere der skal lære er det OK. Men for erfarne syntes jeg ikke det er OK!
Men hver sine lyster for sine penge.
Venlig Hilsen
John Hansen

Svært spørgsmål...

Dette er et vanskeligt spørgsmål at besvarer. Det vil efter min opfattelse være et spørgsmål om ens egen moral om man vil skyde dyr under hegn. For mig vil det ikke være en naturlig oplevelse at skyde dyr under hegn. Jeg syntes at spændingen vil forsvinde som for mig er alt afgørde når jeg går på jagt.Jeg vil gerne møde vildtet under deres normale livs vilkår.Dette gælder både for kron,dåvildt,sikka og råvildt som jeg ikke mener skal holdes under hegn idet at det ikke er deres naturlige levevis. Når vi snakker muflon, så har jeg været med på jagt i Østrig, hvor jeg var med som kikker. Hele oplevelsen med en gå tur i bjergene og sidde i en hochsiez der er bygget op på en bjergfyr og så kikker man ned 300m frit fald. Denne oplevelse vil man (jeg) ikke få ved at skyde under hegn. På den anden side kikker man på et bjerg der ligger ca 200m borte, hvor der kom muflon, men der blev ikke skudt på grund af vejrliget (dis). Jeg har været med på godsjagt, hvor der blev skudt fasaner under hegn, hvor hundene fik lov til at søge tage stand, hvorefter fuglen kunne nedlægges dette gav min unghund en god oplevelse og fik standen og apporten på plads.Som sagt vil jeg ikke skyde det pågældende dyr, men jeg vil heller ikke rynke næse eller pege finger af dem der måtte gøre det.
Med venlig hilsen
Jørgen Fugl Hansen

Hvad mener du?!

Deltag i debaten: debat@huntersmagazine.com