Læserbrev

Læserbrev

Deltag i debaten: debat@huntersmagazine.com

Grådige bønder!!

Det er ærlig talt ynkeligt at høre bøndernes klagen over de skader kronvildtet laver, på grund af mængden af dyr. Efter min mening er det landmændenes egen grådighed der er skyld i den store mængde kronvildt der foråsager skaderne.
I deres grådighed sætter de jagtlejen for jagt med kronvildt, at det kun er de færreste der har råd til at betale for lejen, dermed bliver jagten på kronvildt forbeholdt folk med store indtægter, eller som kan afskrive lejen som repræsentation via deres firmaer. Her er det så typisk folk fra storbyer langt væk fra jagtområdet, folk der kun få gange om året kommer på jagten, og derfor har en lille afskydning/regulering af bestanden.
Hvis bønderne satte jagtlejen ned til et fornuftigt niveau, ville der nok være flere lokale jægere der ville leje jagten, og gøre et større indhug i bestanden.
Hermed mindre skader på høsten – godt nok med mindre - og i mange tilfælde ”sort” indtægt.
Problemet er jo bare, at bønderne både ønsker den store jagtleje, en god høst, og gerne også erstatning for ødelagt afgrøde.
Grådigheden hos disse – kender ingen grænser.
Knud Pedersen

ENIG!

Kære Knud Pedersen
Jeg kan KUN helt og fuldt tilslutte mig dit synspunkt. Dog, findes der enkelte bønder der har en alm. jagtleje med kronvildtjagt.(men de er ganske få)(der skal ledes længe for at finde dem) HVORFOR, tror du at der er så mange der rejser udenlands for at jage Kronvildt, når der er masser af kronvildt i Danmark? Det er fordi at det er billigere i udlandet.(og så er der næsten ramme-garanti). Og så til sidst; Danmark er nok det eneste land i verden, hvor skydning med riffel kun er tilladt fra solopgang til solnedgang.
Alle andre lande ,må man skyde fra at man kan se, og til man ikke kan se mere.
MVH. "Hubertus"(Jens Peter Jensen Fisker)