Namibia

Namibia

Vindmøllerne som sørger for vand til vildtet er et af Namibias vartegn.

Ærlig jagt.

Jagten i Namibia foregår især på hegnede jagtfarme – ligesom det er tilfældet i Sydafrika. Men i modsætning til de sydafrikanske forhold, så er der i Namibia nogle få farmere som nægter at hegne vildtet ind, og derfor kan man stadig jage oprindeligt forekommende arter på fri vildtbane i det spektakulære namibiske landskab. Sandsynligvis det billigste sted i Afrika hvor det kan lade sig gøre at jage uden hegn.

Vand.

Fordelen ved at hegne jagtfarmene er naturligvis at man som tilrejsende jæger har næsten 100% chance for at jagtambitionerne skal lykkes. På den frie vildtbane kan man ikke tilbyde helt den samme garanti, men der findes et stærkt middel til at holde sammen på vildtet, som anvendes med stor ekspertise og ekvilibrisme; vand. De åbne farme har lagt store kræfter i at gøre netop deres jord attraktivt for vildtet, og i et afrikansk vildnis hvor tørke er en tilbagevendende begivenhed er konstant tilgang til vand en stor attraktion. Vandet sikrer, at der altid er frisk drikkevand og at der er en passende vegetation som de immigrerende dyr kan leve af.

Namibia
© huntersmagazine.com
2005, Steen Andersen

Oryx nedlagt på Okondura i den centrale del af Namibia.

Bjerge.

Jagten i de namibiske bjerge er en sund udfordring, som ikke kan sammenlignes med egentlig bjergbestigning, men på den anden side heller ikke har meget til fælles med de flade danske landskaber. Man skal med andre ord arbejde lidt for sagen. Til gengæld er udsigten smuk fra de mange bløde bjergtoppe, og jagttaktikken derfor ganske lige til. Man tager ud til en bjergskråning med passende beliggenhed i forhold til lys og vind. Så klatrer man op og spejder. Når man får øje på jagtbart vildt ligger man en plan og sætter sig i bevægelse.

Jagt på tv.

Mandag den 10. oktober sender Jagtmagasinet på dk4 den første af to udsendelser om jagten i Namibia. Steen Andersen er taget på jagt hos familien Liedtke som i foreløbig tre generationer har ejet og drevet farmen Okondura. Den er på 20.000 hektar og har ingen vildthegn. Med andre ord jagt på den frie vildtbane. I det første program efterstræbes blandt andet de smukke oryxantiloper som er en af de meget karakteristiske arter i dette hjørne af Afrika.
Jagtmagasinet på dk4 mandag den 10. oktober klokken 20.30.
Jagtmagasinet
Okondura