Svar fra Freddy Wulff. SAUER ´S HOLLYWOOD KRONHJORTEJAGT I NEW ZEALAND

Freddy Wulff er forfatter til bogen Professionel Jæger der beskriver årene hvor han arbejdede som professionel jæger på New Zealand.

Drømmehjorten.
På den netop afholdte jagtmesse i Hillerød, 5-7. april , havde Sauer/Jaguargruppen en stand, hvor en fuldmount kronhjort med et smukt, klassisk gevir var udstillet. En 20-ender plus. En ”drømme-hjort”, som var nedlagt i New Zealand med Sauer´s nye riffel, model 101.
Samtidig kunne man på fire skærme se lidt om, hvordan hjorten jaget.  Men, okay, det er en reklamefilm, det skal vi ikke glemme – ikke en jagtfilm. Problemet med den er, at den for en stor del præsenteres som en jagtfilm.

Dansk cowboy.
Vi ser den DANSKE jæger stige ombord i en lille Robinson helikopter, piloten laver lidt ”cowboy-flyvning”, jægeren droppes af med sin daypack. Og så er ”chopperen” ude af billedet. Senere ser vi et orange telt, hvor jægeren får sig en kop the i dagens første lys.
Iflg. drejebogen skal det vel give indtrykket af at jægeren camperer.

Derefter begynder reklamefilmen at knække:
Filmen viser jægeren gå op til et gammelt stenhus og banke på. Døren åbnes og en mand træder ud. Jægeren fortæller, at han er på jagt efter kronhjort. Jægeren inviteres ind, stearinlys på bordet. Jægeren bliver vist et kort og fortalt, hvor der er en chance for en hjort. ”Bonden” peger i den generelle retning og når lige at give den nye Sauer riffel en positiv kommentar med på vejen. Husk det er en reklamefilm.
Så får vi lidt trask i vand og lidt gående rundt i forholdsvis let terræn. Og så er vi på jagt. Jægeren ser et par hjorte, og så skal det til at ske. Lettere åndeløs – og hviskende - fortæller jægeren at han har ”stalked” i to dage i det new zealandske ”VILDNIS” og nu har han fundet sin hjort. Den falder for et fint skud. Det er et flot trofæ. 20-22 ender fra hvad man kan se på videoen. (Jeg var ikke i Hillerød.) Jeg vil anslå den til at score omking 400 points på SCI skalaen. 

Misvisende.
Denne film er så misvisende om kronhjortejagt i New Zealand, som noget kan være. Jagten  foregår i et hegn! Hos Mt. Cecil Safaris. Hjortens blodlinie er Warnham. Dvs. Den er efterkommer af de hjorte der i 80erne og 90erne blev importeret fra Warnham Park i England. Til avl. Denne hjorts pris: USD 12.500.
Der bor heller ingen i stenhuset. Rent Hollywood. Huset ligger nogle få hundrede meter fra den jagtlodge, hvor jægerne bor, når de har købt en jagt hos Mt. Cecil Safaris. Manden der besvarer banket på døren er Duncan Fraser.  Han ejer Mt. Cecil Safaris.  Han guidede også jægeren rundt. Ingen jægere får lov at jage alene i et hegn i New Zealand. I dette hegn på adskillige tusinde acres er der 30-40 hjorte. En del af dem er  allerede solgt til folk med dybe lommer. Man slipper ikke en jæger herind alene. Og specielt da een man ikke kender, og som selv fortæller at det er første gang han er i New Zeland, og derfor måske ikke er i stand til at skønne, hvor meget et trofæ vil score. Men, der er hjorte i det hegn på over 500 SCI points til en pris på USD 32.000 – plus.  Man får heller ikke lov at campere i hegnet. Og hvorfor skulle man også det?

Forkert information.
Hvorfor er denne hybrid af en reklame- og en jagtfilm så misvisende? Mange har i forvejen hørt om, hvor fantastisk det er at jage i New Zealand. Og efter at have set denne video, kunne nogen måske tro, at det er facts, der her vises. Det er trods alt Sauer, der står bag. At man flyver ind til f.eks. Christchurch på Sydøen, hvor filmen er optaget, lejer en bil og kører ”ude på landet”. Banker på en tilfældig dør – og bingo, en venlig bonde fortæller, hvor der går hjorte så store som i Skandinavien normalt  kun vil kunne ses i Dyrehaven nord for København. Eller måske i et andet hegn. SÅDAN ER DET BARE IKKE.

Sandheden er….
Findes der så ikke hjorte som denne i ”vildnisset”, på vildtbanen, i New Zealand? Jo, det gør der, men der er langt imellem dem. Man finder dem mest i ”lommer” hvor kronvildt er sluppet ud fra en hjortefarm – eller de bevist er sat ud af hjortefarmere, der selv er jægere, eller købt af jægere, og så sat ud. Som det er sket mange steder i Danmark de sidste 20-30 år.
Der er masser af kronvildt – næsten overalt. Men er man ude efter et garanteret stort trofæ, så skal man nok købe en jagt f.eks. hos Duncan Fraser. Han er kendt for sine fantastiske hjorte, og for at være en ærlig mand, der holder, hvad han lover. Og er selv en fanatisk jæger. (Jeg har faktisk lidt svært ved at forstå, hvorfor han hoppede på denne galej. Men måske endte filmen ikke helt, som han havde forventet.) Hans hjorte går i et stort hegn,  det er næsten ”rigtig” jagt.  Og han avler dem selv. Han har 1.600 stykker vildt på sin farm.

New Zealand er et fantastisk jagtland.
Men lad ikke denne Hollywood film, og hvad jeg her har skrevet, afholde dig fra at tage til New Zealand for at jage. Det er en jægers paradis. Det ved jeg lidt om. Jeg tilbragte tre år der som professionel. Først som ”kødjæger” og siden blev jeg ansat af det new zealandske skovvæsen som ”deer culler”. For at reducere antallet af hjortevildt.  Jeg har siden været derude omkring 25 gange. Som professionel skød jeg flere hundrede kronhjorte – men jeg så aldrig een, som den der vises i reklamefilmen. Jeg har vel totalt tilbragt omkring 10 år i landets fantastiske natur og har avlet trofækronhjorte siden midt i 80erne.

Google filmen:  Sauer 101 New Zealand.  (Og se det hele for dig selv.)
Mt. Cecil Safaris: http://mtcecilsafarisnz.com/about/

Freddy Wulff
Forfatter: ”Professionel Jæger”
Medlem af:
Nordisk Safari Klub
Danmarks Jægerforbund
New Zealand Deer Stalkers Ass
New Zealand Deer Farmers Ass
E-mail: lobopress@avired.com

Debat.
Her på HuntersMagazine er debatten fri og fair, så vi har naturligvis sendt debatindlægget til den involverede danske jæger, så han har mulighed for at forholde sig til og kommentere Freddy’s holdninger.
Du er også velkommen til at deltage i debatten. Du skal bare være logget ind her på HuntersMagazine, så kan Du skrive direkte i debattråden neden for.

Kommentarer

Kære Freddy,

Jeg er DANSKEREN, Hauke Bruhn, som du så fint beskriver ham i dit indlæg...

Nu kender jeg dig ikke personligt, men har selfølgelig læst din spændende bog, som har gjort stort indtryg på mig og det ville da havde glædet mig, hvis du også var kommet forbi i Hillerød på en utrolig flot arrangeret messe og havde hørt hvad der blev sagt om filmen og jagten som blev vist på to og ikke fire skærme, som du fejlagtigt skriver!

At du er en erfaren jæger, hersker der ingen tvivl om og at du med dine udsagn har delvis ret, vil jeg ikke benægte.

Men ret skal være ret...

Filmen er en REKLAME FILM i hvilken der sælges drømme. Drømme om at flyve helikopter, jage i bjerge efter THAR, sove i telt, opleve naturen og sidst men ikke mindst om at nedlægge et drømme trofæ. Alt sammen ting man kan på New Zealand. 
Der er intet i denne REKLAME FILM der er faked, ud over scenen i starten hvor jeg kigger ud gennem forruden af helikopteren, da der naturligvis ikke kan stå en kameramand der idet vi flyver! 
Stenhytten som du beskriver til at ligge direkte op af campen ligger en times flyvning fra Mt. Cecil hvor STOR hegnet er, som er større end noget sammenhængende skovareale i Danmark! Der fører ingen veje her op til og vi jagede efter THAR i fire dage, som det også vises. 
Manden i hytten er JOHN og ikke DUNCAN FRASER som du hævder og påstår at kende. John tilbringer rentfaktisk hele efteråret oppe i denne hytte med jagtgæster. Just til info er det DUNCAN FRASER der flyver helikopteren...

Efter afslutte jagt på Thar drager vi tilbage til Mt. Cecil for at jage en stærk og gammel hjort, hvilket i REKLAME FILMEN også tydeligt fremgår i skiftet i terræn og vegetation og ikke mindst vejret.
Det er fuldstændigt korrekt at der her går meget pæne og store hjorte. Jeg var i den heldige situation at få lov at jage på egen hånd med filmholdet i dette storhegn, idet vi på forhånd havde afklaret, hvad det var JEG gik efter. En pæn og gammel hjort.

Tid er i vores travle hverdag nok det sværeste at få råd til og der er kun få mennesker der har muligheden for at tilbringe 10 år af deres liv med at jage i New Zealand, som du gjorde det. Den evigt tilbagevendened diskussion omkring hegnsjagt eller ej stiller jeg mig også gerne over for, hvad de besøgende på messen i Hillerød kan bekræfte. Her blev der, for dem der kom for at hilse på og snakke om filmen og jagten, ikke lagt skjul på, at jagten var foregået under hegn og at man IKKE måtte forvente at nedlægge sådanne kapitale hjorte på fri vildtbane! 
Den erfarene buejæger i Danmark ved da også, at han skal tage til Endelave for at få en oplevelse ud over det sædvanlige hvis han vil jage kaniner... Ønsker man at jage en dansk dåhjort, er Romsø valget. Alt sammen fri vildtbane...

Personligt håber jeg meget at vores veje krydses en dag, så vi kan udveksle erfaringer, holdninger og synspunkter, da jeg bestemt synes du er et spændende menneske. Og til dem der ikke har læst Freddys bog endnu, synes jeg det er på høje tide...

Ønsker du at prøve kræfter med bjergjagt på Thar og Gims og skyde din livs kronhjort og derudover at møde et fantastisk folkefærd og en natur der næsten ikke finder mage, er New Zealand stadig en jægers drøm!

Hej Hauke Bruhn,

Tak fordi du svarede på mit indlæg angående din Sauer 101 reklame/jagtfilm.
Også tak for dine pæne ord angående min bog ”Professionel Jæger”.

Jeg beklager meget, at jeg skrev, din video blev vist på fire skærme, og ikke på to, som du nævner. Jeg mener dog ikke, at denne fejl betyder så meget. Det er jo videoens indhold, det handler om, og ikke det antal skærme den blev vist på under jagtmessen i Hillerød. Men, som du ved, var jeg ikke selv til stede for at tælle.

Så kommer vi hen i det, som jeg vil tillade mig at kalde ”lidt sang fra de varme lande”. Du taler om at jage Tahr, at campere i naturen etc etc. Senere kører vi over til at ”Den erfarne buejæger i Danmark ved da også, at han skal tage til Endelave for at få en oplevelse ud over det sædvanlige, hvis han vil jage kaniner... Ønsker man at jage en dansk dåhjort, er Romsø valget. Alt sammen fri vildtbane..” Skal nok være rigtigt, men
skulle vi ikke holde os til din Sauer 101 video om kronhjortejagten i New Zealand?

Du har ret i, at det ikke var Mr. Duncan Fraser, der tog imod i ”stenhytten”, men hans ansatte ved navn John. Jeg fik imidlertid andet at vide, første gang jeg ringede til New Zealand. Det undskylder jeg – men mener samtidig at det er mindre vigtigt, hvem det var. Det vigtigste punkt her er, at det hele blev iscenesat af dig.

Jeg har intet sted nævnt, at jeg kender Mr. Duncan Fraser. Jeg ved, hvem han er, det er alt.

I videoen nævner du, at ”du har stalked i det new zealandske vildnis i to dage, og nu er kommet på denne hjort..” Så skriver du i dit svar, at mens videoen kørte på jagtmessen i Hillerød ”lagde du ikke skjul på, at jagten var foregået under hegn.” Ja så. Er det ikke lidt underligt at videoen fortæller et – og du, til stede på standen, hvor videoen kører, noget andet?

Så nævner du også et STORT hegn, der er større end noget sammenhængende skovareal i Danmark. Det må stå for din regning, det har jeg ingen mening om. Men der er endog meget store hjortehegn på Sydøen i New Zealand. For at hjortene dog ikke skal være for svære at finde, når jægeren kommer på besøg, så er disse storhegn delt op i sektioner. Ofte vil man også finde, at der går dådyr i et hegn og kronvildt i et andet osv, osv.

Du nævner så også i din besvarelse, at du ”var i den heldige situation at få lov at jage på egen hånd med filmholdet i det storhegn, idet vi på forhånd havde afklaret, hvad det var JEG gik efter. En pæn og gammel hjort.” Ja så.

Nu har jeg imidlertid talt med Mr. Duncan Fraser tre gange. Han har fortalt mig, og det har jeg bekræftet i e-mail til ham:

At du og dit filmhold KØRTE OG GIK rundt inde i hegnet, som jeg blev fortalt er på omkring 1.500 acres eller ca. 600 ha. Indtil en hjort blev fundet, som du var tilfreds med. Under konstant guiding af Mr. Duncan Fraser.Da denne hjort var fundet, blev du fortsat guided af Mr. Duncan Fraser, indtil hjorten kom for skud. Denne jagt tog omkring to timer, og foregik til fods.

På intet tidpunkt var du og dit filmhold alene i hegnet.

Jeg kan her tilføje, at jeg aldrig har hørt om jægere, der blev sluppet ind i et hegn uden guide.

Se Hauke her har vi så et lille problem:

I videoen nævner du, at du har jaget i New Zealands ”vildnis” i to dage for at komme på denne hjort. I næste ombæring, da jeg påpeger at jagten foregår i et hegn, er du og dit filmhold så alene i hegnet i to dage. Derefter fordamper denne påstand også, da Mr. Duncan Fraser oplyser, at det drejer sig om nogle timer guided jagt i hegnet. På hjul og til fods. Well...

I de ”gamle, vilde dage” i Fox Glacier på Vestkysten af Sydøen, hvor mange helikopter piloter og skytter holdt til, kom mange ”wannabees” med et ild i maven og gerne ville med i dette eventyr. De fortalte stolpe op og stolpe ned, om hvor gode de var. Når piloterne havde hørt nok, fik ansøgerne gerne at vide: ”You talk the talk, but can you walk the walk?” Det sidste var der mange, der ikke kunne.

Hauke, du skal lige vide, at jeg ikke på nogen måde er ude efter dig. Jeg kender dig ikke, har aldrig mødt dig. Kun set din misvisende video – og nu læst dit indlæg. Jeg har prøvet at gå efter bolden (videoen) og ikke manden. Men efter dine forskellige ”udflugter”, hvor jeg og læserne af denne debat gang på gang trækkes ud i en sandhedens never-never-land, og jeg igen har kigget Sauer videoen igennem nogle gange, føler jeg, at den i virkeligheden er en respektløs og skamløs promovering af en jæger med et meget afslappet forhold til sandhed og moral. (Jeg har faktisk svært ved at forstå at Sauer, der er kendt for at fabrikere gode jagtvåben, vil lægge navn til dette.)

Som den gentleman du optræder som, burde du trække videoen fra YouTube og fra din website. Jeg synes også du skylder de jægere, der har set din video en undskyldning for at føre dem bag lyset, og give indtryk af, at man blot flyver til New Zealand og - bingo. Et stort trofæ står og venter. Som nævnt i mit første indlæg. Hauke, der skal ikke herske tvivl: Du kan ”talk the talk.” Men tør du nu ”walk the walk”?

Alle de ovenstående påstande, har jeg også på e-mail.

Jeg regner ikke med, at det bliver nødvendigt for mig at komme med flere kommentarer. Jeg sidder pt og skriver på en ny bog. Om vilde, ”rigtige” jægere, jeg har mødt verden rundt. Det er alt andet lige mere interessant end at sidde og skrælle barken af det ene postulat efter det andet for at nå ind til sandheden.

Knæk og Bræk til dig Hauke og ønsket om god vind i fremtiden og Gods Speed.

Freddy

Kære Freddy,

Jeg vælger for mit vedkommende at afslutte denne debat med følgende bemærkninger:

- Det er en REKLAMEFILM og ikke en dokumentar film omkring jagt i New Zealand.
- Jeg har aldrig påstået IKKE at have jaget i hegn.
- Filmen starter med at nævne at det er Mt. Cecil og efter filmen takkes CARDRONA SAFARIS (Duncan Fraser) for et godt samarbejde.
- Over 80 % af de trofæbærende hjorte der bliver nedlagt af udenlandske jægere i New Zealand er skudt i hegn.

På SCI messen i Reno, som er verdens største jagtmesse, og jeg også var i år, er der over 20 udbydere fra New Zealand, der alle sælger præcis disse jagter.


Sidst men ikke mindst vil jeg lige knytte en kommentar til din fortolkning af den dialog du har haft med Duncan Fraser, som er langt fra enig med din udlægning af denne.
Selvfølgelig er vi kørt rundt i hegnet, da det er rigeligt stort og hans fænomenale bjælke hytte, som vi boede i de sidste dage af vores ophold, ligger mit i dette hegn. Vi har brugt noget tid på at spotte fra bilen, ligesom man gør her hjemme, når man kører gennem jagten for at se hvor bukken skulle stå. Duncan udpegede hjorten for mig og de kommende dage jagede jeg med mit filmhold på denne hjort, uden Duncan.

Vi må bare erkende, at os der lever af at lave film i dag, til tider må jage under hegn for at kunne levere varen. Ikke fordi vildtet er tamt i disse hegn eller nemmere at bejage, men chancerne er større! Tiden er den største faktor og da os der laver film har store omkostninger til de dygtige filmfolk der leverer drømmeskudene, end dig der kun har brug for en kuglepen og et stykke papir, jager vi til tider under hegn, som Steen Andersen gør det i Afrika eller Huntersvideo når de er på vildsvinefeber i Ungarn. Alt sammen top underholdende, flot filmet og isærdeleshed nogle super fede REKLAMEFILM for Aimpoint...

Personligt synes jeg denne debat er kørt af sporet og det er jo en smule komisk, at der samtidig med kører en annonce til højre for, der annoncerer for hegnsjagt...

Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke for fremtiden og ved, at du nok skal få opmærksomhed igen. Du er den person vi nu engang kender og ADSKILLER dig fra den jagt vi andre dyrker, om så det er her hjemme på vores 5 HA store kløvermark vi jager, eller på et tre ugers “jagteventyr” til New Zealand, som skal presses ind i hverdagen for Herr Danmark, som har et 7-16 job og ikke kan leve af jagten, som du og jeg gør...

Skulle der være nogen der har relevante kommentarer eller spørgsmål til mig, er i, og selvfølgeligt også du Freddy, meget velkommen til at kontakte mig på max@maxhunt.eu eller besøge min hjemmeside www.maxhunt.eu.Knæk og bræk!


Hej igen Hauke,

Jeg lovede i mit sidste indlæg, at det ville blive mit sidste. Men, jeg synes lige at jeg vil give dig ret i at denne debat er kørt af sporet. Men vi er sikkert langtfra enige om hvorfor.

At debatere med dig er som at prøve at sømme gele til en væg, og kun lidt mere interessant end at betragte maling tørre. Det interessante er at se, hvad du nu kommer frem med af udflugter, svinke-ærrinder, væk fra hvad det hele drejer sig om etc. etc.

Til trods for at vi har skullet høre om kaninjagt og dådyrjagt i Danmark skal vi også en tur omkring Reno – og så indover statistik om nedlagte trofæer i New Zealand og jagt i hegn. Sikkert altsammen rigtigt. Men lad os nu lade det være med generelt at komme ind på jagt i hegn. Tiden og stedet, lige nu og huntersmagazine er begge perfekte. Jeg mener dog ikke at du og jeg er kvalificerede til at starte samme: Jeg har aldrig jaget i hegn og du kan åbenbart ikke finde ud af, hvornår du er i hegn eller i ”vildnis”.

Men, til trods for al uden-om-snakken er vi dog kommet lidt tættere på sandhenden:
Vi er kommet fra:
To dages stalking i vildnis.
Til: To dages jagt uden guide i hegn, inden vi ender med at blive kørt og ledt og guided rundt i hegnet.
Det var sådan set det, jeg gerne ville have frem: Sandheden bag din vildledende reklamefilm/jagtfilm, der kunne få jægere til at styrte til NZ – og blive skuffede.

At du nu siger, at Duncan Fraser ikke er enig i hvad jeg skrev desangående, well...
Jeg havde alt, hvad jeg skrev i mit tiligere indlæg på en mail udveksling mellem Duncan Fraser og ego. Jeg er ikke i tvivl om hvem jeg stoler på. Så er det sagt.

Jeg synes ikke, der er noget komisk i at der på siden af vore indlæg, annonceres for hegnsjagt. Som jeg heller ikke synes, der var noget forkert i at du skød den nu snart berømte hjort i et hegn. Det forkerte lå i, at du fortalte, du skød den ude i ”vildnisset”.
For at bruge ord, man ellers ikke skal sætte på tryk: Det er at nedgøre alle de jægere, der har brugt et halvt liv på at jage et stort trofæ. Og ikke mindst på dem, der har mistet livet under samme!

Men for at slutte det hele i en lidt anden tone, så vil jeg her citere Christian Wilsters gendigtning af C.F. Gellerts ”Der Bauer und sein Sohn”.

En Bondeknøs, som hedde Hans,
Der havde været udenlands
Med Herremandens Søn et Aar,
Kom hjem til Faders Fæstegaard.
Og i den lille Bondebye
Fortalte han nu stolt og krye
Til fryd for Store som for Smae.
Om hvad i fremmed Land han saae
Men skjøndt en del deraf var sandt,
Var der dog megen Løgn iblandt.
Thi to ting læres let på Reise,
At lyve groft og højt at kneise.
Og Hans forstod saa stærkt at lyve,
Som hest kan rende, Fugl kan flyve.

Google: Bonden og hans Søn af Christian Wilster.
Og læs resten af digtet, der er en perle. Om at trække i land, ændre forklaring osv osv.

Gods Speed, Hauke.
Freddy

Kære Mr. Hunt,

Jeg har på sidelinien fulgt med i denne debat, og da jeg er bosiddende i Christchurch på sydøen I New Zealand, selv registreret Jagtguide, kan jeg ikke lade være med at blande mig omkring denne reklamefilm og alle postulaterne omkring jagten i New Zealand.

Du fortæller Hr. Wulff at du ikke lægger skjul på at jagten er foregået bag hegn, men ifølge reklamefilmen, så trasker du op til en afsides hytte og søger om anvisning til hvor du kan skyde dig et krondyr - og dermed fri jagt. Jeg synes umiddelbart ikke din forklaring og filmens handling stemmer overens. Yderemere virker det for mig som om at du forsøger at prelle det af fordi; "det er en reklamefilm”. Siden hvornår er det blevet ok at mislede jægere I en reklamefilm? Det er efter min mening fuldkomment ligegyldigt om det er en reklamefilm eller det er en dokumentar. Jægere ser den da stadig og og lader sig lulle hen I troen om at jagten er fri.

Jeg er selv medlem af New Zealand professional hunting guides Association (NZPHGA), og har mit eget Jagtguide firma hernede, og i min tid som guide og jæger hernede, har jeg aldrig hørt om en civil jæger der bare kan få lov til at blive sluppet løs i et hegn, med mindre de kender ejerne usandsynligt godt eller de har en bundløs pengepung.

Iøvrigt så synes jeg at det er forbløffende uprofessionelt at hævde hvor vigtigt det er at finde det rette sted at overnatte, og så har du slået dit telt op midt på en saddel/pass hvor storme, vinde og uvejr som det første sted ræser op gennem. Jeg kender masser af mennesker der har haft vældige problemer ved at sætte deres telt op det "rette sted". Unge turist jægere dør ved jævne mellemrum I New Zealands bjerge pga. upræcise oplysninger. Faktum er, Mr. Hunt, at mange ungersvende ser New Zealand som et absolut paradis for den unge jæger der vil ud og opleve det vilde, og med rette - jeg gjorde det selv. Problemet er når en selvudnævnt legende som dig selv kommer med postulater om det rette sted at slå dit telt op, eller at efterlade din livsvigtige rygsæk når du begynder en stalk, så lytter unge mennesker efter dig, og gør det samme. Ved at have valgt at prøve at blive en offentlig jæger har du et ansvar for ikke at mislede folk, uanset hvor meget Sauer betaler dig, og det gør du i den reklamefilm.
Godt gået at du har sikret dig et job som mange jægere godt kunne tænke sig, men husk på Mr. Hunt, du har et ansvar.

Hold skruen lige i vandet,

Venlig hilsen

Per A. Jacobsen

Vikingguides.com