SCI i Danmark

Pressemeddelelse
Safari Club International k ved årsskiftet en dansk pendant i form af et ”chapter” med navnet Kingdom of Denmark Chapter of Safari Club International, eller KDC. Den nyvalgte formand Ragnar Jørgensen forklarer, hvorfor et land som Danmark har brug for en safariklub: ”Vi er mange danskere, der kan lide at på jagt, også i udlandet. Her er det vigtigt, at vi som jægere passer naturen, og sikrer at jagten er etisk forsvarlig, samt biologisk og socialt bæredygtig. Men vi skal også passe jægeren, og selve jagten. For vores kultur og traditioner er kommet under pres fra en række organisationer, der er imod jagt og særligt trofæjagt.
Mange gange skyldes dette uvidenhed med hensyn til den rolle, som jagten spiller for at bevare naturen og bekæmpe krybskytteri. Dette vil vores organisation arbejde for at ændre.”

Ragnar bender sig i godt selskab. Blandt de nyvalgte bestyrelsesmedlemmer er også forhen- værende vicestatsminister og nuværende europarlamentariker Bendt Bendtsen samt en række andre faglige og politiske sværvægtere. Den dugfriske organisation vil i det kommende år fokusere på at et politisk program og en organisatorisk ramme op at stå.

Det første mål er at deltage i Jagt & Outdoor messe i Odense i marts, hvor organisationen vil vise sig frem for de danske jagtinteresserede. sigt ønsker KDC at blive en førende politisk stemme i jagtdebatten i Danmark og internationalt.

Den samlede bestyrelse: Ragnar Jørgensen, Erik Østergaard, Bendt Bendtsen, Lars Storgaard, Rune Fich Weischer, Wieke Edinger, Knud Kristensen