Sommergrill – dåvildt

Sommergrill – dåvildt

Inderlår af dåkalv med sommerfrisk kartoffelsalat.

Inderlår.

Dåkalven som indgår i denne hovedret blev nedlagt i vinter og har tilbragt foråret i fryseren, men kødet kunne lige så vel være inderlår fra råbuk – eller et hvilken som helst tilsvarende stykke reelt og relativt mørt stykke kød.

Marinade til kødet.

Friske blade af salvie og timian knuses – bedst i en morter med lidt groft salt – og blandes med nogle spiseskefulde god olie. Når marinaden har trukket en halv til en hel time, smøres den ud over kødet som også gerne må trække en halv times tid før stegningen. Under folie og helst køligt.

Kartoffelsalaten.

Nye kogte, kolde kartofler – dem der blev tilovers i går. Skæres i skiver. Grøn agurk – et par tommer pr. portion – skæres i små terninger.
Dressing af 18% creme fraiche, en spiseskefuld skyllede og knuste kapers, en lille teskefuld sennep, et stænk Worchestershire souce og fint hakket purløg. Alternativt kan den relativt fede creme fraiche erstattes af blendet 1,5% hytteret.
Kartofler og agurk røres ud i dressingen og kan passende trække mens kødet grilles.
Pyntes på toppen med små tomatbåde, af de mest modne og røde tomater man kan finde. Skær bare tomaterne ud med det samme, men vendt med at montere dem på toppen af kartoffelsalaten til sekundet før den skal serveres. Så ser det hele pænere ud.

Grill.

Nu kan hele menageriet flyttes ud til grillen, og når den er klar steges kødet over først den direkte varme, for at give farve og grillskorpe, og dernæst under låg hvor kødet placeres over den indirekte varme – altså ikke lige over de glødende kul.
Stegetermometer er perfekt i denne situation, og når kødet er 60-61 grader varmt inde i midten er det rosastegt og saftigt. Den eneste anstændige behandling at tildele et så lækkert stykke kød, som skal hvile i 5-10 minutter og derefter serveres i papirtynde skiver.

Download opskriften som PDF.