Sommergrill – hakkebøf

Sommergrill – hakkebøf

Hakkebøf af råvildt med salat, bønner og broccoli.

Hak.

Hvordan var det nu med det der stykke kød der fik et skud for boven? Steges helt kunne det jo ikke. Og så er det kødhakkeren skal i aktion. Skær kødet fra, befri det for hinder og scener og hak det en enkelt gang.

Grønt.

Kogt broccoli og kogte bønner sammen med en grøn salat bestående af forskellige unge salatskud der er vendt i en blanding af olie, kinesisk soja, balsamico og Worcestershire Sauce og toppet op med fint hakket forårsløg, et par små terninger af gedeost og både af en moden tomat. Nogle få radiser fuldender smagsnuancerne.

Creme.

Grøntsagerne her indeholder så meget væske og er så friske, at man faktisk er i stand til at servere alle herlighederne uden sovs eller tilsvarende formildende omstændigheder. Og så taler vi om en ret og om råvare, der er så magre og sunde, at selv de mest skeptiske kolesterolvogtere vil klappe i deres små slanke hænder.
Rækker det ikke til temperamentet, kan man fremstille en mager creme på tomat og 1,5% hytteret: De solmodne danske tomater skoldes og befris for skrællen, hvorefter de blendes med tilsvarende mængde fedtfattig hytteret og lidt salt.

Bøf.

Hakkebøfferne placeres i en af de der såkaldte fluesmækkere til grillen med eksempelvis et stor salvieblad på den ene side og en kvist timian eller rosmarin på den anden. Grilles over hård varme i kort tid. Det her lækre kød må simpelthen ikke få for meget.
Bøfferne skal næppe grille mere end tilsammen 4 minutter og må gerne hvile et minuts tid inden serveringen.
Download opskriften.