Sommergriller – Vild luksusburger

Sommergriller – Vild luksusburger

Hakkebøf som den vilde indramning af lidt brød, en tyk skive parmesan, lidt grønt og en overdådig kold sauce af tomat og fløde.
Opskrift og PDF.

Burger af hakket muntjak, som er blevet grillet i et omslag af friske store salvieblade.

Hakket vildt.

Det ureelle kød fra enhver vildtart kan hakkes. Scener og hinder skal helt væk, alt efter temperament kan man lade mere eller mindre fedt smutte med i kødhakkeren.

Ingredienser til 4 personer.

500g hakket vildtkød 250g solmodne tomater 2dl piskefløde 1 løg – skæres ud i løgringe 1 syltet agurk – skæres i skiver, eller jalapeno chillies 3-4 håndfulde grøn salat, gerne små blade Salvieblade, som sagtens kan undværes.

En sauce.

Solmodne tomater skoldes og befris for skindet. Kernerne skæres bort, så man står tilbage med det reneste pureste tomatkød. Det varmes igennem i bunden af en kasserolle og tilsættes så piskefløde og reduceres, til der er tale om en lind cremet substans. Den blendes straks til den er helt ensartet, smages til med salt og sættes på køl.

Bøf.

Så grilles der en bøf pr. burger i god tykkelse, for til sidst skal den flækkes. Samtidig grilles en tynd skive af det bedste hvide brød man kan komme i nærheden af. Når bøf og brød er klar anrettes burgeren.

Luksus burger.

Når bøffen har samlet sig et minuts tid, flækkes den. Den enen halvdelen skal nu gøre det ud for burgerens bund og helst på en forvarmet tallerken. Oven på den halve bøf placeres løgringe, et par jalapeno chillies eller skiver af syltet agurk. Så en skive parmesan, så brødet, en håndfuld små salatblade og en passende stor skefuld af tomatsaucen. Værket afsluttes med den anden halvdel af bøffen. Saucen er fed, det skal ikke være nogen hemmelighed, men resten af ingredienserne er overordentligt magre, så man kan sagtens spise og servere denne elegante udgave af en vild burger med god samvittighed. 

BilagStørrelse
vild_luksus_burger.pdf899.54 kB