Stærke følelser om bukkens jagttid

Stærke følelser om bukkens jagttid

Der er stadig mange delte meninger omkring hvornår vi som danske jægere bør skyde en herre som denne.

Nu må det holde op!

Nu må det da snart stoppe med at give plads til disse gamle snob jægere der
åbentbart ikke kan få tiden til at gå, med at foretage sig noget fornuftiget, men hellere ødelægge jagten for andre. Se på Polen - England der starter bukkejagten tidligere en Danmark, De har jo masser af råvildt, og af fin kvalitet, og det har vi også. Så stop dog med at give disse få "jægere", eller er det kun mediehungrende folk mere spalteplads. Der er kræfter nok der rykker i vores jagtmuliheder.
M.V.H.
Torben Tabro

Svage argumenter...

Med en stor sund bestand af bukke og rådyr i Skotland, England , Polen og
Danmark (der alle har premiere i foråret ), er det for mig svært at se at
der skulle være sunde argumenter for at flytte på jagtid på bukke. Hvis
man i Sverige kunne fremvise flere og/eller sundere dyr kunne det da overvejes, men svært at få øje på hvad der skulle berettige en flytning af jagttid herhjemme.
Venlig hilsen
Finn Ekenberg

Det er ikke jagttiden der bestemmer trofæ størrelsen!

Hvem er den såkaldte ”Råvildtforening” der mener at være meget klogere på
rådyr end vi alm. dødelige jægere? Der har vel aldrig været så meget råvildt som nu, og hvis denne forening drømmer om størrelser som i Sverige og Polen, så burde de vide, at det hele afhænger af den biotop de lever i.
Vi har nu engang ikke den samme natur, som de nævnte lande.
Med hilsen
Jens Iversen

Det vil ikke ændre på noget.

Som "gammel" jæger gennem 45 år, ville jeg godt kunne overleve hvis jagttid bliver ændret. Personligt tror jeg ikke, det vil hjælpe på bestanden af råvildt. Der hvor man kunne bruge flere kræfter, er at oplyse jægere at der ikke må nedlægges, så mange bukke på de små arealer og det bliver sikkert vanskeligt. Hvis jagttid bliver ændret til 16 juli som i Sverige, vil mange
jægere som ikke har skovjagt gå op i limningen, for deres chance for at skyde buk vil være minimal.
Med jægerhilsen
Ove Nielsen

NB: Jeg har ikke skudt mange bukke, men bruger megen tid
på at plante for vildtet, samt se hvad der foregår i naturen.

Skal ikke flyttes!

Jeg mener ikke jagttiden 16. maj til 15. juli bør ændres.
Med venlig hilsen
Johan Vive

Etisk jagt.

Når vi når den 16 maj, og vi ser aviser landet over, med billeder fra bukke parader, her er de fleste bukke stadig i en forpjusket vinterdragt og med dårlig fejede opsatser, her er det som om, jægerne har glemt de jagt etiske regler, nemlig at hårvildt skal være i flot pels og for fugle de skal være fuldfjeret.før der udøves jagt. Udsatte vi bukkejagten i to måneder, ville der tillige være kommet 1 til 2 kg mere sul på kroppen, og bukken ville være rigtig flot rød, og opsatsen rigtig affejet med hvide spidser.Og de stærkeste bukke var dem, som efter naturloven havde fået lov at sætte sit præg på kommende genrationer, samtidig vil det stadig være de stærkeste bukke der indgår i avl. sådan er naturen nu engang indrettet. Så er der dem der påstår, det kun er det første år, det ville være sådan, men som det foregår i dag, hvor jægerne stræber efter dem med de største opsatser, og med det store jagttryk før brunst, der er mange stæder, bliver det ofte små og ubetydelige bukke der indgår i avlen.
Karl Johan Rasmussen.

Deltag i debatten

Deltag i debaten: debat@huntersmagazine.com