Tabte trofæer

Tabte trofæer

Muntjac. Arkivfoto.

Den triste beretning om en ellers lykkelig jagt.

Vi har modtaget følgende beretning fra Jørgen Skytte Jeppesen i Skive, og efterfølgende kontaktet et par af de involverede parter.

I dec. 2005 havde min ven og jeg købt en jagt rejse hos Buhl's til Foresty Commisions revirer i Northamptonshir - England. Vi skulle skyde Dåvildt og Muntjac's. Turen gik aldeles strålende, alt var rigtig godt planlagt og vi nedlagde det forventede antal dådyr og Muntjac's, så ikke et ondt ord om det. Et af hovedformålene var, at skyde nogle Muntjac's, som vi så ville have hoved-monteret et par stykker af, fordi de jo er usædvanlige for os.

Fem trofæer.

Efter at have nedlagt 5 stk. fik vi en snak om monteringen med en af rangerne fra Foresty, Martin Weather, som anbefalede os at anvende en taxidermist ved navn André M. Brandwood ( AMB Taxidermy ) 105 Stckbreach rd., Hatfield - Hertfordshire AL 10 0AU tlf: + 44 1707 880005 /mob. + 44 7716 430544 Jeg talte med André i telefonen og det aftaltes, at vi skulle have 2 stk hovedmonteret og 3 stk. monteret på plader, vi skulle betale 100,00 £ i forskud og ville så blive kontaktet når de var færdige ca. til februar 2006 og som sagt så gjort !!

Lang tavshed.

Efter ikke at have hørt noget i april 2006 kontaktede jeg igen André, som sagde at nu var de sendt og vi ville modtage dem ganske snart, sådan har det nu stået på siden !! Jeg har talt med ham et hav af gange og blevet lovet, at de nu var sendt mindst 5 - 6 gange og hver gang jeg kontaktede ham påny, fik jeg en ny rørende historie om ting der var gået galt, papirer, forsendelse, syge børn, forældre som var afgået ved døden o.s.v. o.s.v
Jeg har haft ham anmeldt til politiet i Hatfield for at stjæle mine ting, men politiet vil ikke gøre noget, men henviser mig til et civilt søgsmål, hvilket jeg mener er lidt ude af proportion og formentligt formålsløst. Jeg har skrevet og ringet til ham mere end 50 gange, men lige lidt hjælper det!!
Jeg må nu indse, at det der skulle have været en kanon oplevelse med hjembringelsen af nogle usædvanlige trofæer for min ven og mig, endte ud i at vi nu næsten 3 år senere ikke får vore trofæer, endsige vore penge retur.

Et par forklaringer.

Nogen form for hjælp kan jeg åbenbart ikke finde, så derfor vil jeg herigennem gerne advare andre mod at falde i samme grube.

HuntersMagazine har ringet til Buhls Jagtrejser, og spurgt om de kender denne historie. Indehaver Søren Sørensen svarer, at han ikke har hørt om disse to jægeres kvaler tidligere, men at det desværre er helt almindeligt at den slags sker, når man arrangerer sig på egen hånd. ” Man skal holde nallerne fra selv at begynde at arrangere noget. Jeg ved ikke hvor mange der mister deres trofæer ovre i England,” fortsætter han, og uddyber, at det der med udstopning og montering generelt bare er en ting som englænderne og skotterne slet ikke har styr på.
Det bedste råd fra Søren Sørensen og Buhls jagtrejser er, at lade jagtrejsebureauet sørger for disse ting også.

Vi har ligeledes talt med Martin Weather fra Forestry Commission, som er meget ulykkelig over at han i sin tid anbefalede den her omtalte udstopper. For André M. Brandwood er forsvundet fra lokalområdet og har taget en del andre trofæer med sig, som jægere havde overladt til ham at montere. ”Havde de danske jægere bare ringet til mig straks de anede uråd, kunne jeg være taget over til André M. Brandwood og ordnet sagerne. Nu er der ingen der ved hvor han er blevet af,” slutter Martin Weather, og bekræfter, at det bedste man kan gøre, er at rådføre sig med sit jagtrejsebureau og i øvrigt lade dem tage sig af den videre trofæhåndtering.

Udstopperen, André M. Brandwood, svarer ingen af sine telefoner.